98-litrainen

     
 

 

 

 

 

     
24.03.05

 

 

98-litraista on jo pidempään vaivannut sinilevä ja nyt meni hermo. Kaikkea on kokeiltu. Olen lisännyt veden vaihtoja, mutta siitä ei ollut apua yhtään. Kokeilin myös vähentää veden vaihtoja ja sillä saada nitraattipitoisuutta korkeammaksi, mutta sitten sinilevä kasvoi vieläkin vikkelämpää. Olen lisännyt valoa, mutta sillä sinilevä vain kasvoi nätimmän värisenä. Vähensin valoa, sillä sai kasvamaan tummemman sävyistä sinilevää. Laitoin valaisimeen loisteputken jossa on UV-suoja, sillä sinilevä alkoi kitua, mutta kasvoi kuitenkin. Uudella putkella oli siis se hyvä puoli, että sinilevä ei enää rehottanut, mutta eipä rehoita kasvitkaan.

Jaavansaniaiseen on tullut ruskeita läikkiä lehtiin. Punarotalaan taas ei tullut yhtään mitään. Sen sijaan siitä lähti alimmaiset lehdet. Nanjenshanin rotala nyt ei ole muutenkaan kasvanut viime aikoina. UV-putkella siis ei ollut mitään vaikutusta sen elämiseen. Jaavansammalesta on hankala sanoa, se kun kasvaa muutenkin niin hitaasti.

Päätinkin sitten silpaista mattosuodattimen hiiteen ja laittaa tilalle pienen ulkosuodattimen. Olin sitten kiinnittänyt maton lasilistoilla lasiin. Täytyy sanoa, että lasilistojen irrottaminen akvaariosta on aika haasteellinen homma. Ensimmäinen lista lähti tunnin veistelyn jälkeen. Toisen listan tajusin pilkkoa pätkiin, joten se itrosi sitten lopulta hieman helpommin. Huh, mikä homma.

Samaan syyssyyn vaihdoin osan hiekasta. Hydrojen myrkyttämisen jäkeen eivät ole kierteissarvikotilot pysyneet hengissä. Hiekassa on ilmeisesti vieläkin Flubenol-jäämiä. Hiekan alle ripottelin hillityn kerroksen initial sticksejä. Toivottavasti kasvit nyt kasvaisivat edes vähän.

 

 

 

 
29.03.05

 

 

Iskin kasvit sitten takaisin viime viikolla ihan vaan hujan hajan sen paremmin miettimättä minne mikäkin voisi kuulua.

Vallisneria tupsahti akvaarion etualalle ja jotenkin se näytti siinä aika jännän hyvältä, joten päätin kaavailla sen paikan eteen kultaisen leikkauksen pisteeseen.

Jaavansaniaiskannot saavat olla taas takanurkissa, mutta kuitenkin niin, että niiden taakse saa jotain kasveja.

Jaavansammalkivistä en luovu. Niistä kasvaa nätti nurmikko ajan saatossa. Kivet on helppo tehdä. Levitellään sammalesta akvaariossa ohut lätty ja nostetaan se kiven avulla akvaariosta. Lätty painuu silloin tasaisesti kiveen ja sammalen reunat voi taittaa kiven alle, joten se pysyy hyvin kiinni. Sitten vaan kivi sammalineen akvaarioon ja odotellaan että sammal lähtee kasvuun.

Melalehdet laitoin etureunoihin. Taimet ovat vaan niin tuskastuttavan pieniä vielä.

 

 

Uusi ulkosuodatin ei ole vielä tullut, mutta muuten allas on nyt valmiiksi sisustettu.

 
11.04.05
 

Sormet ristiin! Sinilevä ei ole enää kasvanut. Toivotaan, että se ei palaa.

Muuten akvaario on aika moskainen. Uuden pohjan ongelmia on se sellainen. Pitää vaan malttaa odottaa, että moskat tulee joko imuroitua aina veden vaihtojen yhteydessä tai sitten ne päätyvät upouuden suodattimeni uumeniin.

Eipä ole kasveilla ainakaan vielä ollut mainittavampaa kasvua. Mitään muuta en ole huomannut, kuin yhden uuden vallisnerian taimen lähellä vasenta päätyä.

 

Uusi suodatin tuli. Liitin hiilaripullon letkun suihkuputken päässä olevaan erilliseen diffusoriin.

 

 
25.04.05
  Sinilevästä on mitä ilmeisimmin päästy, mutta tilalle on tullut partalevää. No, se ei sinänsä haittaa, koska kyseinen levä on kohtuu hidaskasvuista ja helppoa poistaa akvaariosta. Punarotala olisi ehkä hivenen kasvanut, samoin kuin Nanjenshanikin. Vallisneria on tyrkännyt uuden taimen. Siirsin sen keskelle parin muun taimen keskelle.  

 

 
25.10.05
 

Sisustukset on menneet vähän uusiksi, mutta onneksi vain vähän.

TAS vieraili tässä syksyllä Lielahden Reporangassa. Siellä oli samalla kasvit vähän alennuksessa. Oli ai-van pak-ko ostaa pari melalehteä lisää. Tiesin kyllä jo kaupassa, että tästä ei hyvää seuraa. Kotona jouduin riipimään jaavansammalkivet pois, jotta uusille melalehdille löytyisi paikka.

 

Sävyero tulee loisteputkista. Edellisissä kuvissa on Sylvania Grolux ja tässä kuvassa Sylvania Daylightstar UV-Stop

 

 
03.05.05
 

Punalevän jälijtä edellisen kuvan jaavansaniaispuskat ovat harventuneet melkoisesti, mutta toisaalta melalehdet ovat kasvaneet hienosti koska niihin ei levä ole ottanut kiinni. Nopeasti kasvavat rehut sijoitin toisiin akvaarioihin ja nyt tuolla ei ole enää muuta kuin melalehtiä ja jaavansammalta/-saniaista.

Sisustusprojekti päättyköön tähän. Olen tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen.

   
 
         
 
         
 
         
 
         
 
         
 
         
 
         
 
         
 
         
 
  Takaisin