Toukokuu 2004

 
 
 
01.05.2004

Vappupäivä.

Mitä uniset silmäni näkevätkään kun kömmin aamulla keittiöön. 310-litraisen kalat kukertavat kauniin valkopilkullisina. Olin edellisenä päivänä viskannut sinne uuden kasvin, eikä tullut mieleeni käyttää sitä alunaliuoksen kautta. Huono arvaus, siinä oli näköjään pöpöjä.

Ei muu auttanut kuin ensitöikseen vaihtaa 2/3 vedestä kuten pilkkutautilääkkeen kyljessä komennettiin ja mitata lääke sitten veteen.

 
05.05.2004

TaoTao ja Sunny kutivat taas eilen. Alustana oli vähän hapertuva jättiläismiekkakasvin lehti. Taisi olla vähän huono valinta, koska mätimunat eivät oikein tahtoneet liimaantua siihen kiinni. No, pariskunta jaksaa edelleen vahtia aggressiivisesti niitä munia mitkä lehteen jäivät kiinni.

Eilen kuoriutuivat toisen leväkatkaravun poikaset. Kantoaika havaintojeni mukaan on 28 päivää. Tuo on aika tarkka, sillä olisin varmasti huomannut mädin aikaisemmin jos sellaista olisi ollut, leväkatkikset kuitenkin ovat olleet jatkuvasti isossa akvassa näytillä.

Pikkuiset poikaset leijuvat virran vietävinä pää alaspäin. Luulisi että ovat raatoja, mutta kun seuraa vähän kauemmin huomaa että sätkivät kuitenkin vielä. Mittaa pikkuisilla on siinä 1 mm luokkaa. Näyttävät ihan kääpiökokoisilta hyttysen toukilta.

Mitä nettisivuja ole selaillut, olen sellaista saanut selville amanoravun lisääntymisestä, että poikaset ajautuvat luonnossa virran mukana murtovesialueelle. Siellä ne sitten kasvavat ja kehittyvät. Kun mittaa on riittävästi, siirtyvät takaisin makeaan veteen. Jos poikaset eivät pääse murtoveteen, ne menehtyvät noin 6 päivässä, siksi suolan lisäys on ehdotonta niiden selviytymisen kannalta.

Tänään kuoriutuivat sitten toisenkin talteenotetun katkisnaaraan mätimunat. Niillä taitaa olla aika tarkkaa lisääntymisaika, koska kaikki taloutemme leväkatkarapunaaraat ovat jämptisti samaan aikaa mädinkantohommissa.