Joulukuu 2004

 
 
 
22.12.2004

Tiedä kannattaako tällaista päiväkirjaa pitää laisinkaan, minne kirjoitellaan vaan pari kertaa vuodessa.

No, kaikenlaista on tapahtunut. Ei mitään erityistä kuitenkaan.

Lokakuun 8. päivä syntyneet taistelukalapienokaiset kutevat juuri tietokoneeni vasemmalla puolella olevassa akvaariossa. Kovin näyttää olevan vielä haparoivaa, mutta ei ainakaan intoa näytä puuttuvan.

Lehtikalan poikasista pääsin eroon jo kolmisen viikkoa sitten. Ne alkoivat olla jo hiukan rasittavia. Ei sillä etteivätkö olisi olleet kauniita ja mielenkiintoisia, vaan siksi että 40 kasvavaa ja ikinälkäistä lehtikalaa saa 310-litraisen altaan kyllästetyksi nitraatilla huomattavan lyhyessä ajassa. Jos vaihdoin joka toinen päivä 50% vedestä, niin nitraatti pysyi testin asteikolla juuri ja juuri (laimentamattomana).

Sain Pekan akvaariosta vaihdossa lehtikaloihin pienen parven kääpiönuoliaisia. Ne ovat ihan älyttömiä vouhotouhoja. Mennä viuhtovat menemään mielettömällä tohinalla. Kaiken syövät mitä akvaarioon laitetaan (paitsi postitorvikotiloita) ja kaikkia kaloja käyvät tervehtimässä aina ohi kulkiessa. Taistelukalat varsinkaan eivät ole olleet tästä seurallisuudesta kovin mielissään.

Kääpiöpallokaloja sain myös sijoitettua uudelleen. Siellä on palloherroilla jatkuvasti niin kovat kiihkot, että oli pakko vähän harventaa populaatiota. 1 naaras, yksi koiras ja yksi poikanen saivat siirron. Vielä kun noista makkarakalan poikasista pääsisin, ennen kuin tulee lisää uusia.