rotalalaji "Nanjenshan"
     

Tieteellinen nimi:

Rotala sp. "Nanjenshan"  

Synonyymit:

   

Lajin löytäjä:

   

Löytövuosi:

   

Levinneisyysalue:

Nanjenshan; Taiwan  

 

   

Valo:

Kohtalainen - kirkas  

Lämpötila:

? - 30  

pH:

?  

Kovuus:

?  

 

   

Koko (cm):

~

 
     
     
       

Tässä on kasvi, jonka suvustakaan ei olla ihan täysin varmoja. Christel Kasselmann kirjoittelee Aquarium Plants kirjassaan joidenkin arveluja, että kasvi olisi ehkä eri rotala-lajien hypridi...tai jotain muuta.

Kasvia ei ole löydetty luonnosta muualta kuin Taiwanista läheltä Nanjenshania. Kasvi kyllä lisääntyy akvaariossa ihan mukavasti, joten tuskimpa se ihan uhanalaiseksi on Nanjenshanista perattu.

Akvaariossa Nanjenshanin rotala on kovin samanlainen hoidokki, kuin hentorotalakin. No, ehkä se on hivenen vaikeampi. Nanjenshanilla on punarotalamainen tapa välillä häipyä. En tiedä mistä johtuu, mutta välillä rehu on melkein mahdoton pitää hengissä, kun taas välillä se on aivan hillitön rikkaruoho.

Nanjenshanin rotala ei vaadi mitään omituisuuksia. Aluksi sillä pitää olla paljon valoa, joten se kannattaa istuttaa avoimelle paikalle ja harvaan. Jahka rehu lähtee kasvamaan, voi sen istuttaa paljonkin tiiviimmin. Ravinteita sopii tarjoilla sekä juurille, että veteen, eikä hiilidioksidistakaan ole haittaa.

Rotala sp. "Nanjenshan":ia on kaupiteltu myös nimellä Mayaca sellowiana. Pensasojakaalista Nanjenshanin erottaa lehtien muodosta ja sijoittelusta. Lehdet, yleensä 3 kpl joskus myös 4 kpl, kasvavat varressa vastakkain. Lehdet ovat hyvin kapeat, n. 1-1,5 cm pitkät ja rennot.